Nůž HELLE Hellefisk 120 - filetovací
Kód: C381135012Související produkty
Detailní popis produktu
Helle Hellefisk je lehký nůž na ryby. Čepel je úzká, tenká a ostrá jako břitva, přesně taková, jakou potřebujete při filetování ryb. Rukojeť je vyrobena z korku. Nůž tak bude plavat, pokud ho náhodou upustíte přes palubu. Čepel je vyrobena z oceli Sandvik 12C27. Oblíbený typ oceli, zejména ve světě skandinávských nožů.
Nůž je dodáván s tradičním skandinávským koženým pouzdrem.
Údržba:
Když se rukojeť a čepel namočí, měli byste je osušit měkkým hadříkem. Doporučuje se také občas rukojeť a čepel navoskovat nebo naolejovat.
Pochva by se měla čas od času ošetřit bezbarvou tekutinou (tukem nebo voskem), aby zůstala hladká. Když pochva navlhne, je třeba ji pečlivě vysušit při pokojové teplotě.
Všechny nože Helle jsou vyráběny a dokončovány ručně. To může vést k jemným rozdílům a z každého nože činí jedinečné mistrovské dílo.
Technické parametry:
Hmotnost: 64 g
Materiál čepele: Sandvik 12C27
Tloušťka čepele: 1,3 mm
Styl čepele : Stick tang
Materiál rukojeti: Cork - korek
Délka rukojeti: 130 mm
Materiál pouzdra: Hovězí kůže
Návrh od: Tor Indergaard
Rok výroby: 1992
Vyrobeno v Norsku
Záruka 24 měsíců
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože s pevnou čepelí |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Značka: | Helle |
Výbava: | Nůž |
#sizes_table#: | hidden |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Světoznámé norské nože značky Helle jsou vyráběny v oblasti Sognefjorden (Holmedal) od roku 1932. Při jejich ruční výrobě jsou používány staré tradiční postupy a nejkvalitnější materiály - dřevo, kost, kůže. Ušlechtilé nerezové oceli jsou precizně kaleny na tvrdost 58 HRC.
Vybrané modely nožů Helle mají čepele vyrobené sendvičovou metodou, kdy čepel tvoří více druhů oceli. Střední řezný plát oceli má vysokou tvrdost a řezivost (velmi vysoká odolnost proti opotřebení). Druhý v sendviči použitý materiál zajišťuje vysokou houževnatost a odolnost proti vyštípnutí ostří, zlomení nože a jinému mechanickému poškození.