Sušený hmyz
Zdroj proteinů - jídlo budoucnosti?
Určitě jde o zajímavou alternativu a také zdroj živočišné bílkoviny, dostupné kdekoliv v přírodě. Tyhle larvy potemníka moučného jsou chovány i pracovány v Česku. Využíváme je jako dochucovadlo nasbíraných přírodních salátů. Používáme je při našem kulinářském "buřtkraftu" také do těstovin nebo rizota. Mohou nahradit také slané oříšky k pivu či vínu. Určitě stojí za to dát těm červům šanci!
HMYZ - ENERGETICKÁ STRAVA BUDOUCNOSTI
Vědci z Organizace pro potravu a zemědělství Spojených národů říkají, že pojídání hmyzu by nám nejen mohlo zajistit stravu bohatou na živiny, ale i zmenšit množství škůdců a zatěžovat planetu Zemi méně než naše obvyklá strava. Některé druhy hmyzu mají v sušené podobě dvakrát více bílkovin než syrové maso nebo ryby a jiné druhy jsou zase bohaté na nenasycené tuky a obsahují i důležité vitaminy a minerály.