Termosky na jídlo
Termosky na jídlo velmi rádi používáme k přenášení chlazených surovin (zvláště masa) do tábořiště nebo na delší cesty. Stejně tak můžete přenášet horké pokrmy dále od tábořiště bez nutnosti dalšího ohřívání.
Samotnou kapitolou je pak vaření v termosce. Už jste o tom slyšeli?
Jde vlastně o jednoduchý princip udržení stálé teploty po delší dobu. Využít jej můžete na jednoduché vaření např.:
- rýže, brambor, luštěnin
- ohřev párků, klobás apod.
- uvaření polévky
- uvaření vajíčka
Jaký je postup?
Ingredience nasypete do termosky a přelijete horkou vodou. Po cca 2-3 minutách scedíte a opět zalijete vařící vodou. Termosku uzavřete a můžete vyrazit za cca 3 hodiny máte k dispozici horkou polévku nebo přílohu k Vašemu dalšímu jídlu.

Termoska udrží obsah horký či chladný po dobu 12 hodin. Je ideální pro polévky, guláše, ale i jídla z...