Nůž HELLE Lappland

Kód: C381127021
Značka: Helle
3 290 Kč 2 719 Kč bez DPH
Vyprodáno

 Délka čepele: 214 mm

Detailní informace

Detailní popis produktu

Světoznámé norské nože značky Helle jsou vyráběny v oblasti Sognefjorden (Holmedal) od roku 1932. Při jejich ruční výrobě jsou používány staré tradiční postupy a nejkvalitnější materiály - dřevo, kost, kůže. Ušlechtilé nerezové oceli jsou precizně kaleny na tvrdost 58 HRC.

Vybrané modely nožů Helle mají čepele vyrobené sendvičovou metodou, kdy čepel tvoří více druhů oceli. Střední řezný plát oceli má vysokou tvrdost a řezivost (velmi vysoká odolnost proti opotřebení). Druhý v sendviči použitý materiál zajišťuje vysokou houževnatost a odolnost proti vyštípnutí ostří, zlomení nože a jinému mechanickému poškození. 

Helle knives jsou velmi vhodné jak pro jemné řezání a krájení, tak také zastanou nejnáročnější práci při zpracování dřeva a potravin. 

Technické parametry:

Rukojeť: bříza
Délka: 339 mm
Čepel: Sandvik 12C27 stainless steel
Délka čepele: 214 mm
Síla čepele: 3,0 mm
Pouzdro: hovězí kůže
Váha nože: 305g.

Vyrobeno v Norsku

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože s pevnou čepelí
Záruka: 2 roky
Značka: Helle
Typ: Bushcraft, Outdoorové, Sekací, Survival, Tradiční
Materiál čepele: 12C27, Nerezová ocel
Materiál rukojeti: Dřevo, Bříza
Materiál pouzdra: Hovězí kůže
Celková délka: 251 mm - 350 mm
Délka čepele: 201 mm - 300 mm
Výbava: Nůž
#sizes_table#: hidden 
Barva rukojeti: Natural
Hmotnost: 301 g - 400 g
Konstrukce: Trn
Přesná celková délka: 339
Přesná délka čepele: 214
Přesná hmotnost: 305

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Helle_Logo

Světoznámé norské nože značky Helle jsou vyráběny v oblasti Sognefjorden (Holmedal) od roku 1932. Při jejich ruční výrobě jsou používány staré tradiční postupy a nejkvalitnější materiály - dřevo, kost, kůže. Ušlechtilé nerezové oceli jsou precizně kaleny na tvrdost 58 HRC.

Vybrané modely nožů Helle mají čepele vyrobené sendvičovou metodou, kdy čepel tvoří více druhů oceli. Střední řezný plát oceli má vysokou tvrdost a řezivost (velmi vysoká odolnost proti opotřebení). Druhý v sendviči použitý materiál zajišťuje vysokou houževnatost a odolnost proti vyštípnutí ostří, zlomení nože a jinému mechanickému poškození.